1/7/15

NAI


Για την εθνική ασφάλεια και τη δημοκρατική σταθερότητα της χώρας.
Πριν τέσσερα χρόνια, μετά την πρώτη εφαρμογή του μνημονίου δήλωνα γραπτά την αντίθεση μου στις σκληρές πολιτικές επιβολής δυσβάστακτων φόρων και περικοπών.
Κάνοντας επίκληση σε διατάξεις του Συντάγματος  
ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
MEPOΣ ΔEYTEPO - Aτομικά και κοινωνικά δικαιώματα
'Αρθρο 4 - (Ισότητα των Ελλήνων)
1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
2. Oι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
3…………... 
7. Tίτλοι ευγένειας ή διάκρισης ούτε απονέμονται ούτε αναγνωρίζονται σε Έλληνες πολίτες.
** Ερμηνευτική δήλωση: ……..

'Αρθρο 5 
(Ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας)
1. Kαθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Xώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη.
Στην εκτέλεση του  καθήκοντος θεωρώ ότι δεν διαχειριζόμαστε εξουσία. 
Πρέπει να διαχειριζόμαστε μόνον την ευθύνη. 
Οι Διοικούντες έχουν την ιστορική ευθύνη, για τη διαχείριση της τύχης αυτού του τόπου και του ΠΣ κατ΄ αντιστοιχία. 
Η δημιουργία συνθηκών κοινωνικού αυτοματισμού είναι το ζητούμενο απ΄την 
προπαγανδιστική φιλολογία της σημερινής «διοίκησης»  «πρώτη φορά αριστερά».

Τις αστικές(κοινωνικές) επαναστάσεις τις προκάλεσαν συνήθως τριών ειδών αιτήματα: για Περισσότερη Ελευθερία, για καλύτερη Πατρίδα και για λιγότερους φόρους.
Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε σε όλα τα επίπεδα και να εμποδίσουμε τα συνεχόμενα λάθη. Έχουμε δικαίωμα να ζούμε στην πατρίδα μας με αξιοπρέπεια. 

Οφείλουμε να το πετύχουμε γιατί είμαστε Έλληνες!
Έγραφα το 2011:
«Η κυβέρνηση που ενάμιση χρόνο τώρα καταστρέφει τη μεσαία τάξη, διαλύει τον κοινωνικό ιστό, πετά στο δρόμο τους εργαζόμενους δίχως οίκτο και με απίστευτο κυνισμό και έχει το θράσος να εγκαλεί όποιον ασκεί κριτική και υπερασπίζεται τους εργαζόμενους και το κοινωνικό κράτος.
Μοναδικός σκοπός αυτής της, πλέον αναποτελεσματικής στα μεταπολιτευτικά χρονικά, κυβέρνησης ως διαφαίνεται, παραμένει η παραπλάνηση της κοινής γνώμης και η ωραιοποίηση με επικοινωνιακά τερτίπια της παταγώδους αποτυχίας της πολιτικής της.
Χωρίς συναίσθηση των τεραστίων ευθυνών για την καταστροφική οικονομική πολιτική -που οδήγησε τη χώρα στο ΔΝΤ, την αγορά στην ασφυξία, την κοινωνική συνοχή στα όρια της κατάρρευσης- αναζητά να βρει ενόχους, για τα αποτελέσματα της αλλοπρόσαλλης τακτικής της.
Η επίκληση στη αναγκαιότητα της συναινετικής αρωγής προβάλλεται με μελοδραματικούς τόνους, κάθε φορά που αναζητά συνενόχους στις λανθασμένες επιλογές. 
Τόνιζα όμως :
«Ποιος θα χάσει αν καταρρεύσει η ελληνική οικονομία και αναγκαστούμε να φύγουμε από το ευρώ; Αυτοί που έχουν βγάλει τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό; Αυτοί που έχουν επενδύσει σε ομόλογα και κινητές αξίες εκτός Ελλάδας; Αυτοί που έχουν ακίνητα εκτός Ελλάδας; 
Θα χάσουν οι άνεργοι, αυτοί που θα γίνουν άνεργοι επειδή θα κλείσουν οι επιχειρήσεις, ο μεγάλος όγκος των μικρομεσαίων, οι μικρο-ιδιοκτήτες που θα δουν να απαξιώνεται η ιδιοκτησία τους. Θα χάσει ο ελληνικός λαός.»
Κανένας  λογικός άνθρωπος δεν θέλει την εξαθλίωση του.
Θέλει όμως την ασφάλεια του και το δικαίωμα στην εργασία για αξιοπρεπή επιβίωση.
Κανείς μας δεν φανταζόταν τις συνέπειες.
 «Σύντομα θα κληθούμε να αποφασίσουμε ως λαός, το μεταβατικό πολιτικό σύστημα που θα μας οδηγήσει με αδιευκρίνιστο τρόπο και προοπτική, στον δρόμο του αύριο, το αύριο που κάποια πολιτικά κόμματα θα αναλάβουν την ευθύνη για το πώς θα πρέπει να κυβερνηθεί ο τόπος. Τα πολιτικά κόμματα, είναι οι φορείς της πολιτικής εκπροσώπησης, που έχουν ως αποστολή δημιουργικό συγκερασμό συμφερόντων μέσα σε ένα πολιτικό σύστημα, δηλαδή έναν μηχανισμό απαντήσεων στις απαιτήσεις της κοινωνίας
«Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η σκοτεινή διαχείριση της εξουσίας με κομματικά κριτήρια ή κριτήρια εξυπηρέτησης, όποιων συμφερόντων, δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Η εξαθλίωση, στην οποία μας οδηγούν οι εκπρόσωποι της Διοίκησης της κομματικής νομενκλατούρας, πρέπει να τερματιστεί
.
Απαιτείται σύγκρουση με τους εκφραστές αυτών των αντιλήψεων, σε όλα τα επίπεδα και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των θεσμικών φορέων των εργαζομένων.
Τονίζω ότι με την συναίνεση όλων μας συντελούνται τέτοιου είδους γεγονότα.»
 «7-11-2011»
Χρειάστηκαν τέσσερα  χρόνια στους συμπολίτες μας  αλλά και στους συναδέλφους και πληθώρα περικοπών για να καταλάβουν ότι κάτι δεν πάει καλά. 
Δεν διαφαίνεται ελπίδα καλυτέρευσης των συνθηκών διαβίωσης.
Η  κρίση έχει πλήξει βαθιά την «Ελληνική Οικογένεια ».
Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν στηρίχθηκε στις δράσεις του και βρέθηκε στο στόχαστρο της επικοινωνιακής απαξίωσης. Σημειωτέων στο χώρο του ΠΣ  τελευταία  επικρατούν  Πολιτικές επιλογές, ισοπεδωτικού χαρακτήρα και έλλειψης σεβασμού σε βασικές αρχές, εξασφάλισης λειτουργίας του οργανισμού, ώστε  να δύναται να ανταποκριθεί στις διαμορφούμενες κοινωνικές συνθήκες και να προασπίσει με ασφάλεια το κοινωνικό σύνολο στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του.
Ο σεβασμός της άλλης άποψης αποτελεί την βάση ενός παραγωγικού διαλόγου.
Δυστυχώς ο σκληρός κομματισμός εμποδίζει κάποιους εξ’ ημών να δούμε το αύριο αλλά και να ξεχάσουμε τι συνέβαινε στην Χώρα πριν Ε.Ο.Κ. εποχή.
Θεωρώ «ύβρη»  την έκφραση «σύντροφε» μεταξύ Αξιωματικών.
Το Σύνταγμα απαγορεύει ρητά τον κομματισμό των Αξιωματικών των Ε.Δ. και Σ.Α.
΄Aρθρο 29 παρ. 3 …:
 «Απαγορεύονται απολύτως οι οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεις υπέρ ή κατά πολιτικού κόμματος στους δικαστικούς λειτουργούς και σε όσους υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας. Απαγορεύονται απολύτως οι οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεις υπέρ ή κατά πολιτικού κόμματος, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, στους υπαλλήλους του Δημοσίου, οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, άλλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου ή δημοσίων επιχειρήσεων ή επιχειρήσεων οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης ή επιχειρήσεων η διοίκηση των οποίων ορίζεται άμεσα ή έμμεσα από το Δημόσιο με διοικητική πράξη ή ως μέτοχο».
Δεν απαγορεύει  το να έχει ιδέες ή απόψεις ως Δημοκρατικός Πολίτης.
Προβλέπει και αποτρέπει όμως την λειτουργία των «καπετάνιων».
Η μοναδική κυβέρνηση που καταπάτησε απροκάλυπτα το Σύνταγμα τουλάχιστον για το ΠΣ, απειλεί σήμερα,με αυτούς τους «ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥΣ» ,  με λογικές διχασμού όπως και όλη την κοινωνία, να υιοθετήσουμε τις δικές τις πολωτικές επιλογές.
Δυστυχώς μετά από πολλά λάθη το τελευταίο πεντάμηνο οι κυβερνώντες οδηγούν την χώρα και όλους εμάς στην ασυδοσία και στην οικονομική καταστροφή. 
Η Ιδεοληψίες και τα απωθημένα εξουσίας  κάποιων, δεν θα γίνουν κοινωνικό δεδομένο.
Το «όχι» του 2015 αποτελεί κομματική ιδεοληψία, ανθρώπων που μας είπαν ψέματα.
Προσωπικά δεν θα συναινέσω σε αυτό.
Θα αγωνιστώ γιατί ΝΑΙ πρέπει να αγωνιζόμαστε.
Γιατί  ΝΑΙ  η πατρίδα είναι ιδέα.
Γιατί  ΝΑΙ  το οφείλω στην οικογένεια μου.

Γιατί ΝΑΙ  το οφείλω στις θυσίες ΌΛΩΝ ΜΑΣ.