20/9/10

ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ, ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΕΦ ΑΠΑΞ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ.

Είναι φανερό πλέον ότι οδηγούμεθα σε οικονομικό αδιέξοδο, σε αδυναμία πληρωμών και πιθανότατα σε χρεοκοπία της χώρας μας.
Απ’ την μία πλευρά αδίστακτοι κοινοτικοί και «τροϊκοί» ζητούν να απομυζήσουν και την τελευταία ρανίδα του οικονομικού αίματος των Ελλήνων.
Απ’ την άλλη μια κυβέρνηση σερνόμενη και «έτοιμη από καιρό» να υποκύψει σε όλους τους εκβιασμούς των ξένων, εις βάρος του Ελληνικού λαού.
Παπαγάλοι και “golden boys” της δημοσιογραφίας εκτελώντας εντολές της «Κυβέρνησης των εκπροσώπων του Μνημονίου» προσπαθούν με γκεμπελικές μεθοδεύσεις να μας πείσουν ότι φταίμε και εμείς και θέτουν ψευτοδιλήμματα στοχευμένα, για να φέρουν σε ρήξη, μεταξύ τους, τις κοινωνικές ομάδες.
Όλοι έχουμε απογοητευθεί με τα κόμματα. Έχουμε απογοητευθεί απ΄την δήθεν γενικευμένη κρίση. Μας καλλιεργούν την αίσθηση ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει.
Λάθος
Όλοι μαζί πρέπει να αντιδράσουμε στις πολιτικές που μας εξαθλιώνουν κάθε μέρα.
Να αντιδράσουμε στις δυνάμεις της αδράνειας καταδίκασαν την χώρα όλα αυτά τα χρόνια σε στασιμότητα και μαρασμό.
«Ο πρωθυπουργός ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη με άδεια χέρια, όπως το ομολόγησε και με κούφια λόγια όπως διαπιστώνουν οι πολίτες».
Η επιλογή της κυβέρνησης να εξισώσει τον φόρο του πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν της κίνησης θα είναι πρόκληση για την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που ήδη στενάζουν κάτω από το ασήκωτο βάρος των ανάλγητων μέτρων. Θα επιβαρύνει τα Ελληνικά νοικοκυριά με 750- 800 ευρώ, δηλαδή μετά την ολική αφαίρεση των 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης, την φορολόγηση με 20% των επιδομάτων που είχε σαν αποτέλεσμα να λαμβάνει ο κάθε μισθωτός συνολικά έντεκα μισθούς (απ΄ τους 14 πέρσυ) σειρά παίρνει τώρα και δέκατος ο ένατος και ίσως ο όγδοος μισθός.
Αυτό θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2010 όπου το μνημόνιο επιβάλλει την καθιέρωση νέου μισθολογίου στο οποίο προβλέπεται η αμοιβή να έχει σχέση με τα καθήκοντα και να αντανακλά στην παραγωγικότητα. (Ν 3845ΦΕΚ65Α 06.05.2010 Παράρτημα ΙVπαρ.1i και 2)
Τα χειρότερα έρχονται.
Κατεδαφίζεται η χορήγηση της επικουρικής σύνταξης ( ΤΑΥΠΣ και ΜΤΠΥ) από τους αντίστοιχους φορείς και θα καθορισθεί μετά από αναλογιστική μελέτη, την οποία θα εκπονήσει η εθνική αναλογιστική αρχή έως το τέλος του 2011. Το ύψος της θα καθορίζεται με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, χωρίς συμμετοχή του κράτους στην χρηματοδότηση (1%).(Ν 3863 ΦΕΚ 115Α 15-07-2010 Αρθρ.15)
Ακόμη οδηγούνται προς κατάργηση οι φορείς χορήγησης συντάξεων πρόνοιας (ΕΤΥΠΣ) και συγχωνεύονται - μειώνονται σε τρείς οι κύριοι συνταξιοδοτικοί φορείς (ΤΠΔΥ) μέχρι το έτος 2013 (Ν 3845ΦΕΚ65Α 06.05.2010 Παράρτημα ΙVπαρ.2i)
Καταργούνται τα επιδόματα, επιδόματα που μας τα έδιναν για να μην αυξάνεται το ημερομίσθιο μας και που φτάνουν σήμερα στο 45% των αποδοχών μας. Καταργούνται επειδή προβλέπεται με τον ίδιο νόμο (ΜΝΗΜΟΝΙΟ), ένα απλοποιημένο σύστημα αμοιβών (που θα περιλαμβάνει τον βασικό μισθό και τα επιδόματα).
Εργασία πέραν του πενθημέρου και νυχτερινή εργασία θα πραγματοποιούνται με βάση τις υπάρχουσες πιστώσεις (ΑΠ 2/53000Α/16-09-2010 παρ.4 έγγραφό του ΓΛΚ) σύντομα και στο ΠΣ.
Όλοι πολίτες νιώθουν αποστροφή και απέχθεια για τα κόμματα, αλλά και αγανάκτηση για το μέγεθος της ψευτιάς και της υποκρισίας των πολιτικών που σήμερα κυβερνούν.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών και της βαρβαρότητας πρέπει να φύγουν, πρέπει να καταδικαστούν ηθικά κοινωνικά και δικαστικά.
Όμοια αντίδραση καταδίκης και στιγματισμού απαιτείται για όσους στηρίζουν την επιβολή της ληστείας του πενιχρού εισοδήματος μας.
Απαιτείται μια άλλη πολιτική, που θα διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή, την ανάπτυξη και θα ανακατανέμει δίκαια το εθνικό εισόδημα.