8/9/10

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
«Λεφτά Υπάρχουν» Δήλωνε ο κος Πρωθυπουργός πριν ένα χρόνο.
Γνώριζε πολύ καλά όμως τι συμβαίνει και μας εξαπάτησε.
Η κυβέρνηση των εκπροσώπων του Μνημονίου λαμβάνει σκληρά μέτρα εις βάρος των εργαζομένων σε όλους τους τομείς για να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας.
Στο όνομα της χρεοκοπίας θα συγχωνεύσουν τα ασφαλιστικά ταμεία, δεν θα αποδίδουν τις εισφορές μας και θα οδηγήσουν σε κατάρρευση την επικουρική ασφάλιση.
Στο όνομα της χρεοκοπίας σύντομα θα καταργήσουν μέχρι το τέλος του έτους, τις μισθολογικές προαγωγές για να προσαρμοσθούν στην επιταγή του μνημονίου, που "η αμοιβή θα αντανακλά με τα καθήκοντα".Η σκληρή πολιτική του μνημονίου μόλις άρχισε.
Τα χειρότερα έρχονται.
Μετά τη ληστεία στα επιδόματα και την κατεδάφιση του ασφαλιστικού, ήδη δηλώθηκε το κόψιμο του ΔΑΣΙΚΟΥ και ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ, συζητιέται η περικοπή ΠΕΝΘΗΜΕΡΩΝ και ΝΥΧΤΕΡΙΝΩΝ , ενώ ήδη προετοιμάζεται η δεύτερη ληστεία του εισοδήματός μας μέσω του ενιαίου μισθολογίου.

Συνάδελφοι
Η χρεοκοπία αφορά τις επιλογές τους, επιλογές τις οποίες πρέπει να εμποδίσουμε γιατί θα γίνουν επικίνδυνες και μη αναστρέψιμες. Κάποιοι έβαλαν πλάτη για να χάσουμε το μικρό μας εισόδημα.
Συγκροτημένα όλοι μαζί πρέπει να αντισταθούμε στην λαίλαπα που επιχειρεί να καταστρέψει την ζωή μας. Δεν ερχόμαστε σε σύγκρουση με τους άλλους εργαζόμενους (σε ιδιωτικό και δημόσιο) της χώρας μας.
Όλοι οι Έλληνες πλήττονται από τη βαρβαρότητα .
Βαρβαρότητα η οποία εκφράζεται με τις πολιτικές επιλογές της σημερινής κυβέρνησης, μιας κυβέρνησης που όπως προείπα μας εξαπάτησε και μας αιφνιδίασε.

Στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων καταγράφεται ουσιαστικά οικονομικό αδιέξοδο. Σήμερα, παραμένουν σε εκκρεμότητα περίπου 19.000 αιτήσεις που για να εξυπηρετηθούν χρειάζονται πάνω από 850 εκατομμύρια €. Η καθυστέρηση για την απονομή του εφάπαξ σήμερα ξεπερνάει τα 2 χρόνια και η τάση είναι ανοδική.
Ο ΟΠΑΔ για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του μέχρι το τέλος του χρόνου θα χρειαστεί επιπλέον της τακτικής επιχορήγησης 150 εκατομμύρια ευρώ.

Είμαστε άνθρωποι του «μόχθου».
Αγωνιούμε για το αύριο, για την υγειονομική μας περίθαλψη, για τις σπουδές των παιδιών μας, για την εργασία μας.
Όλοι μαζί καλούμεθα υπεύθυνα να διασφαλίσουμε κάθε δράση μας.
Όλοι μαζί κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή στην εκτέλεση των καθηκόντων μας.
Τα τελευταία χρόνια θρηνήσαμε πολλά θύματα υπερβαίνοντας την καλώς εννοούμενη, εκτέλεση των καθηκόντων μας αλλά και από την αυτόβουλη συνειδητή ηρωική προσφορά θυσίας για τον συνάνθρωπο μας.

Παρά τα προβλήματα, τις ελλείψεις, την απλήρωτη και πολλές φορές εκβιαζόμενη υπερεργασία, αντιμετωπίσαμε μέχρι σήμερα επιτυχώς σχεδόν όλα τα συμβάντα που εκδηλώθηκαν σε όλη την χώρα.

Λόγω της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα, η αντιμετώπιση των προβλημάτων μας γίνεται ακόμα δυσκολότερη, χρειάζεται ουσιαστική πολιτική βούληση, γενναίες και σοβαρές πρωτοβουλίες για να διατηρηθεί έστω στο υπάρχον επίπεδο ο βαθμός αποτελεσματικότητας των δράσεων του Π.Σ. και η διασφάλιση του επαγγελματισμού των εργαζομένων του.
Η εσωτερική ασφάλεια της χώρας και η κοινωνική ειρήνη διασφαλίζονται ελάχιστα, όταν εμείς οι ένστολοι, επιβιώνουμε στο επίπεδο της φτώχειας.Συνάδελφοι
Θα μας ζητήσουν να διαφυλάξουμε τις απαράδεκτες επιλογές τους εις βάρος του συνόλου της Ελληνικής κοινωνίας.
Αρνηθείτε την υποταγή
Μην ξεχνάτε ότι μετέχουμε στις κινητοποιήσεις μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας, προκειμένου να εκδηλώσουμε με τον πιο έντονο τρόπο την αγωνία μας, όσο και την αγανάκτηση όλων των αστυνομικών, των πυροσβεστών και των λιμενικών, για την ολιγωρία που επιδεικνύει η Κυβέρνηση στην υλοποίηση των ίδιων των δικών της εξαγγελιών περί αναβάθμισης των Σωμάτων Ασφαλείας και βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου του ανθρώπινου δυναμικού τους.
Πρέπει να αντιδράσουμε για να σταματήσουμε την άγρια αφαίμαξη του εισοδήματός μας και την περικοπή των εργασιακών δικαιωμάτων μας.
Για να βάλουμε φραγμό στα απάνθρωπα μέτρα των διαχειριστών του μνημονίου της κρίσης που κάνουν στάχτη τη ζωή μας.
Έχουμε υποχρέωση να σταματήσουμε το χρονοδιάγραμμα του μνημονίου που επιβάλει την υποταγή της χώρας και την εξαθλίωση των Ελλήνων.