20/10/11

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΣΤΙΣ 17-10-2011
Συναδέλφισσες Συνάδελφοι
Σήμερα με τη μαζική μας συμμετοχή, δίνουμε συνέχεια στις κινητοποιήσεις όλων των εργαζομένων και δείχνουμε στην ελληνική κοινωνία ότι οι ένστολοι εργαζόμενοι είναι αναπόσπαστο κομμάτι του λαού, συμμετέχοντας στον αγώνα κατά των άδικων και αντιλαϊκών κυβερνητικών μέτρων.
Με αυτή κινητοποίηση την μεγαλύτερη (που έγινε τα τελευταία χρόνια,) ξαναπαίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, για να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν από τους μισθούς, τις συντάξεις και τα δικαιώματά μας.
Εκφράζω τις ευχαριστίες μου για την συμμετοχή όλων σας, όλων των συναδέλφων από κάθε γωνιά της χώρας, μονίμων και συμβασιούχων Πυροσβεστών αλλά και εθελοντών.
Μπροστά τα συνδικάτα που πρέπει να βγουν από το κάδρο της συνευθύνης του χρεοκοπημένου συστήματος, αυτού που έφτασε την οικονομία και την κοινωνία στην άκρη του γκρεμού.
Είμαστε όλοι και όλες σήμερα εδώ για να στείλουμε ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ και να ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.
Συναδέλφισες, Συνάδελφοι
Παίρνουμε πλέον οκτώ μισθούς τον χρόνο.
Ένα χρόνο πριν έγινε η ισοπέδωση του ασφαλιστικού συστήματος και φάνηκε ότι διασώθηκε απ΄ την ολοκληρωτική καταστροφή μέρος των εργαζομένων στα Σ.Α.
Οι συντάξεις πλέον με τις συνεχείς περικοπές μετατρέπονται σε απλά φιλοδωρήματα.
Ήταν ένα ακόμη ψέμα. Αναιρέθηκαν όλα
Σήμερα όσοι συνάδελφοι έφυγαν στην σύνταξη ή θέλουν να φύγουν με τα περσινά κατοχυρωμένα δικαιώματα τιμωρούνται γιατί είναι κάτω των 55 ετών και μειώνεται η σύνταξη τους 40% επιπλέον των άλλων ληστρικών μειώσεων.
Χιλιάδες συνάδελφοι πνίγονται απ τα δάνεια! Τιμωρούνται γιατί δανείστηκαν και προσπάθησαν να έχουν στέγη για την οικογένεια τους.

Στον ιδιωτικό τομέα οι εργασιακές σχέσεις γίνονται λάστιχο σύντομα θα συμβεί και σε εμάς με την άρση της μονιμότητας, την υπονόμευση των συλλογικών συμβάσεων και την γενίκευση των επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων εργασίας καθώς και την εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας που όχι μόνο θα πετσοκόβει τους μισθούς, αλλά οδηγεί και το συνδικαλιστικό κίνημα στο περιθώριο και την απαξίωση.
Απλά η σειρά μας θα έλθει αφού πρώτα μας χρησιμοποιήσουν ως φορέα καταστολής και όχι Προστασίας του Πολίτη για τις δίκαιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας όλων των εργαζομένων των οικογενειών μας δηλαδή, που δεν αντέχουν άλλο την Βαρβαρότητα.
Η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές αντιστάσεις έχει εξαπολύσει ένα τσουνάμι αυταρχισμού.
Ποινικοποιεί τους κοινωνικούς αγώνες, και στοχοποιεί τα κινήματα κοινωνικής αντίστασης .
Ο δημόσιος πλούτος της χώρας ξεπουλιέται αντί πινακίου φακής.
Νέα επαχθή μέτρα,, ανακοινώθηκαν, αφαίρεση του οικογενειακού επιδόματος, τρείς νέες έκτακτες εισφορές,(Τέλος ακινήτων, νέος κεφαλικός φόρος, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών) σκληρή φορολόγηση των οικονομικά ασθενέστερων και η κορύφωση με την ένταξη του ένστολου πυρ/κού προσωπικού στις διατάξεις για την εργασιακή εφεδρεία.
Η Ελλάδα, έχει παραδοθεί προς γενική λεηλασία, ληστεία και διάλυση και μετατρέπεται σε χώρα εξαρτημένη από τους δανειστές, οι οποίοι , ως κατακτητές μαζί με τους συμπατριώτες μας που πούλησαν τη ψυχή τους, τους Κυβερνητικούς διαχειριστές και δημιουργούς της κρίσης, ρουφούν το αίμα μας και δεν θα χορτάσουν εάν δεν δουν το περήφανο λαό μας ρακένδυτο και εξαθλιωμένο και τη χώρα μας ερημοποιημένη.
Μας διαβεβαίωσε ο ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ. ότι δεν θα έρθει νέο ειδικό μισθολόγιο χωρίς προηγούμενα να υπάρξει ενημέρωση και διάλογος, όταν ο ίδιος έχει απαντήσει στο κοινοβούλιο ότι δεν θα υπάρξει εξαίρεση εργαζομένων απ΄ την εφαρμοζόμενη δημοσιονομική πολιτική.
Δεν τον πιστεύουμε . Κάθε φορά που οι τοποτηρητές της εξουσίας μας διαβεβαιώνουν για κάτι, γρήγορα πράττουν το αντίθετο.
Έρχονται μισθοί πείνας και εργασιακές συνθήκες Ινδίας και για εμάς.
Ως εργαζόμενοι δεν μπορούμε πλέον να τα βγάλουμε πέρα,
Ο Κύριος «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ «ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ» Ολοκληρώνουν κατ’ επιταγή των Δανειστών της Χώρας το έργο που ξεκίνησαν πριν τις εκλογές ,του 2009, συνεχίζουν να εξαπατούν όλους τους Έλληνες πολίτες και στο τέλος θα μας πούν, με τις πολιτικές του «Χότζα» που εφαρμόζουν, ότι τους έχουμε και υποχρέωση.
Ολοι οι ένστολοι μαζί, Σήμερα , στέλνουμε το μήνυμα ότι Δεν θα τους επιτρέψουμε να μας γυρίσουν πίσω σε εργασιακό καθεστώς δουλείας και ανασφάλειας.
Δεν μπορούμε να δώσουμε άλλη τροφή στο τέρας του μνημονίου και δεν θα μείνουμε αμέτοχοι στις εξελίξεις.
Σθεναρά θα πορευθούμε για να σβήσουμε την φωτιά που καίει την πατρίδα μας.
Η κυβέρνηση και η τρόικα μας στερούν την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
Στερούν την ελπίδα στα παιδιά μας.
Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν την καταστροφή.
Δεν θα κιοτέψουμε.
Δεν έχουν δημοκρατική νομιμοποίηση.
Πρέπει να αντιδράσουμε σε όλα τα επίπεδα και να τους αναγκάσουμε να φύγουν το συντομότερο δυνατόν.
Να τους βάλουμε στην εφεδρεία.
Έχουμε δικαίωμα να ζούμε στην πατρίδα μας με αξιοπρέπεια.
Οφείλουμε να το πετύχουμε γιατί είμαστε Έλληνες!
Καλή δύναμη σε όλους.


Σημείωση: Η Ιστορική Σημαία της Μάνης(17 Μαρτίου 1821)Είναι το Συμβολο με το οποίο οι Μανιάτες ξεκίνησαν τον πόλεμο κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.Στην Σημαία ανεγράφετο το "ΝΙΚΗ Η ΘΑΝΑΤΟΣ" γιατί η Μανη ηταν παντα Ελεύθερη. Επίσης ανεγράφετο και η Διαχρονική επιταγή της Αρχαίας Σπάρτης"ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ" κληρονόμος της οποίας είναι η Μανη και οι Μανιάτες.
Η Σημαία της Μάνης που υψωθηκε στην κινητοποίηση των ενστόλων στις 17-10-2011 ήταν ευγενική χορηγία του εκλεκτού Φίλου και εκδότη των εκδόσεων ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΜΑΝΗ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΑΚΟΓΙΑΝΝΗ.