20/9/11

Λίγο πριν την Έκρηξη Εκτονούμενου Ατμού Ζέοντος Υγρού

Η κυβέρνηση που ενάμιση χρόνο τώρα καταστρέφει τη μεσαία τάξη, διαλύει τον κοινωνικό ιστό, πετά στο δρόμο τους εργαζόμενους δίχως οίκτο και με απίστευτο κυνισμό και έχει το θράσος να εγκαλεί όποιον ασκεί κριτική και υπερασπίζεται τους εργαζόμενους και το κοινωνικό κράτος.
Μοναδικός σκοπός αυτής της, πλέον αναποτελεσματικής στα μεταπολιτευτικά χρονικά, κυβέρνησης ως διαφαίνεται, παραμένει η παραπλάνηση της κοινής γνώμης και η ωραιοποίηση με επικοινωνιακά τερτίπια της παταγώδους αποτυχίας της πολιτικής της.
Χωρίς συναίσθηση των τεραστίων ευθυνών για την καταστροφική οικονομική πολιτική -που οδήγησε τη χώρα στο ΔΝΤ, την αγορά στην ασφυξία, την κοινωνική συνοχή στα όρια της κατάρρευσης- αναζητά να βρει ενόχους, για τα αποτελέσματα της αλλοπρόσαλλης τακτικής της.
Η επίκληση στη αναγκαιότητα της συναινετικής αρωγής προβάλλεται με μελοδραματικούς τόνους, κάθε φορά που αναζητά συνενόχους στις λανθασμένες επιλογές.
Ποιος θα χάσει αν καταρρεύσει η ελληνική οικονομία και αναγκαστούμε να φύγουμε από το ευρώ; Αυτοί που έχουν βγάλει τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό; Αυτοί που έχουν επενδύσει σε ομόλογα και κινητές αξίες εκτός Ελλάδας; Αυτοί που έχουν ακίνητα εκτός Ελλάδας;
Θα χάσουν οι άνεργοι, αυτοί που θα γίνουν άνεργοι επειδή θα κλείσουν οι επιχειρήσεις, ο μεγάλος όγκος των μικρομεσαίων, οι μικρο-ιδιοκτήτες που θα δουν να απαξιώνεται η ιδιοκτησία τους. Θα χάσει ο ελληνικός λαός.
Ένα χρόνο πρίν έγινε η ισοπέδωση του ασφαλιστικού συστήματος και φάνηκε ότι διασώθηκε απ΄ την ολοκληρωτική καταστροφή μέρος των εργαζομένων στα Σ.Α.
Ένα χρόνο μετά οι κυβερνώντες καθαρίζουν ότι απέμεινε αναιρώντας τις δικές τους πολιτικές επιλογές, παράδειγμα το ασφαλιστικό καθεστώς Μηχανικών και Ιατρών που υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας που ρυθμίστηκε πέρσι με το Ν. 3865/2010 και που το μεταφέρουν πάλι στην παλαιά κλαδική του μορφή, εξυπηρετώντας κομματικά συντεχνιακά συμφέροντα.
Επιπλέον με τον «Εφαρμοστικό Νόμο» μας επιβλήθηκε κεφαλική εισφορά 3%, κάθε μήνα, επί των αποδοχών μας υπέρ «ανέργων και σωτηρίας του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων». Η διαφορά όμως είναι ότι τώρα επιβάλλεται αναδρομικά από 1-1-2011 και μάλιστα ότι αυτά θα κατανεμηθούν ισόποσα και θα συνεισπραχθούν με τις εισφορές των επομένων μηνών από τον Οκτώβριο του 2011.
Με αυτή τη ρυθμισούλα δηλαδή, από τον Οκτώβριο αντί για 3% επί των αποδοχών μας, έως και τον Δεκέμβριο θα μας παρακρατείται 9% ως επιπλέον τροφή στο τέρας του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, και ουδείς ξέρει τι άλλο θα θελήσουν να ληστέψουν ακόμη...
Το αδιέξοδο του Μνημονίου και των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης είναι πασιφανές.
Τα ληστρικά μέτρα έρχονται το ένα μετά το άλλο, χωρίς καμία προοπτική.
Η επίθεση πλέον δεν είναι «ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ» . Είναι ολομέτωπη και οριζόντια.

Οι πυρκαγιές υπενθυμίζουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν για το επόμενο διάστημα.
Η κυβέρνηση εξακολουθεί να απουσιάζει από τα μέτωπα των προβλημάτων.
Αντί να θωρακίζει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και να ενδυναμώνει τη σχέση τους με τα Σώματα Ασφαλείας, διαπράττει τα ακριβώς αντίθετα.
Φθάσαμε σχεδόν στο τέλος της αντιπυρικής περιόδου έχοντας θρηνήσει και πάλι νεκρούς στα μέτωπα των πυρκαγιών και χιλιάδες στρέμματα καμένων εκτάσεων διότι:
-Δεν είχαν ολοκληρωθεί οι αναγκαίες ενέργειες για την ενίσχυση του ΠΣ.
-Δεν είναι ακόμα σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα όλα τα διατιθέμενα μέσα,(Οχήματα, εναέρια, πλωτά) από το Πυρ/κό Σώμα αλλά και απ΄ τους εμπλεκομένους φορείς (ΟΤΑ) προς αυτό.
Δεν έχουν υλοποιηθεί έργα πρόληψης.
-Δεν έχει προχωρήσει διαγωνισμός για τη συντήρηση των ιδιόκτητων πυροσβεστικών ελικοπτέρων, αλλά έγινε διαδικασία αποθήκευσης τους.
Διατυπώνω την ανησυχία μου, την ώρα που η κυβέρνηση δοκιμάζει τις αντοχές του ΠΣ με άστοχες αποφάσεις και συνεχή κωλυσιεργία.
Τα υπηρεσιακά κενά ξεπερνούν ήδη τις 4.200.
Τα ποσά που έχουν προϋπολογισθεί για υπερεργασία, τους θερινούς μήνες, είναι μειωμένα κατά 350%.
Οι Συμβασιούχοι πυροσβέστες απώλεσαν δύο μήνες απ΄την εργασία τους και στην συνέχεια, εργάζονταν απλήρωτοι επί δύο μήνες και υπό καθεστώς ομηρίας με την έκδοση μιας προκήρυξης κατ΄ εντολή Υπουργικής απόφασης για δημιουργία εντυπώσεων και προπετάσματος καπνού σε προεκλογικούς ρυθμούς.
Μιας προκήρυξης που πιθανότατα έχει ως στόχο, την μη υλοποίηση της.

Παραθέτω διατάξεις από τρία άρθρα του Συντάγματος:

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
MEPOΣ ΔEYTEPO - Aτομικά και κοινωνικά δικαιώματα
'Αρθρο 4 - (Ισότητα των Ελλήνων)
1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
2. Oι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
3…………...
7. Tίτλοι ευγένειας ή διάκρισης ούτε απονέμονται ούτε αναγνωρίζονται σε Έλληνες πολίτες.

** Ερμηνευτική δήλωση: ……..
'Αρθρο 5
(Ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας)
1. Kαθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Xώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη.
2. ……..


Άρθρο 103
1…..
2…..
**7. Η πρόσληψη υπαλλήλων στο Δημόσιο και στον ευ¬ρύτερο δημόσιο τομέα, όπως αυτός καθορίζεται κάθε φο¬ρά, πλην των περιπτώσεων της παραγράφου 5, γίνεται εί¬τε με διαγωνισμό είτε με επιλογή σύμφωνα με προκαθο¬ρισμένα και αντικειμενικά κριτήρια και υπάγεται στον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής, όπως νόμος ορίζει.
Νόμος μπορεί να προβλέπει ειδικές διαδικασίες επιλο¬γής που περιβάλλονται με αυξημένες εγγυήσεις διαφά¬νειας και αξιοκρατίας ή ειδικές διαδικασίες επιλογής προ¬σωπικού για θέσεις το αντικείμενο των οποίων περιβάλ¬λεται από ειδικές συνταγματικές εγγυήσεις ή προσιδιάζει σε σχέση εντολής.

Δεν υλοποιήθηκε σχεδόν τίποτα από όσα έπρεπε να έχουν προ πολλού γίνει, ώστε να έχουμε τουλάχιστον τη συνήθη προετοιμασία για τις πυρκαγιές.
Κι αν η κυβέρνηση αλλά και η Φυσική ηγεσία του ΠΣ., κρύβονται πίσω από τη μεγάλη οικονομική δυσπραγία για να δικαιολογήσουν την αδικαιολόγητη ολιγωρία τους, προφανώς θεωρούν ότι απευθύνονται σε αφελείς. Η πραγματική αιτία αυτής της αδράνειας, είναι η γενικότερη κατάσταση «διοικητικής ύπνωσης» που επικρατεί, η τεράστια αναποφασιστικότητα που εξαντλείται στη ρητορεία, όσο τίποτε δεν προχωράει. Μερικές φορές μοιάζει λες και η κρίση αποτελεί το μόνιμο –και τόσο βολικό– άλλοθι για την ανικανότητά τους.
Αντιμετωπίζει τους πυροσβέστες ως «λογιστική εκκρεμότητα», κόβοντας αδιακρίτως μισθούς και επιδόματα, λειτουργικές δαπάνες και κόστη συντήρησης εξοπλισμού ή εκπαίδευσης προσωπικού, χωρίς να λογαριάζει τις συνέπειες για την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα του ΠΣ, άρα για την ασφάλεια των ίδιων των στελεχών του , αλλά και της χώρας και των πολιτών.
Η επιχειρησιακή ετοιμότητα για την πυρόσβεση δεν μπορεί να υποστέλλεται,
Οι κυβερνώντες ζητούν από τους πυροσβέστες να φέρουν σε πέρας ένα τιτάνιο έργο, την ίδια στιγμή που τους στερούν βασικά εργαλεία για να κάνουν αποτελεσματικά τη δουλειά τους.
Την ίδια στιγμή ληστεύει κάθε μήνα το εισόδημα μας , μειώνει το μεροκάματο μας, μας επιβάλει επιπλέον κεφαλικό φόρο και ξαναφορολογεί το σπίτι μας. Ουσιαστικά αφαιρεί την αξιοπρέπεια όλων μας.
Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του Σώματος κινδυνεύει να ανατραπεί στην τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, μετά από πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης, σχετικά με τα οικονομικά προβλήματα του ΠΣ, κινδυνεύει όμως και η αυτοτέλεια του, με την νομοθετική ρύθμιση για την δημιουργία Συντονιστικού επιτελείου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Στα παραπάνω προστίθεται και η μη σύγκληση του συμβουλίου επιτελικού σχεδιασμού καθ΄ όλη την διάρκεια της θητείας του νυν Αρχηγού, σύμφωνα με τον Ν 3511/2006, ενέργεια η οποία στερεί την νομιμότητα των πράξεων που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες του Συμβουλίου αυτού, δηλαδή, την ίδια την λειτουργία του Οργανισμού του ΠΣ.
• Στο θυμικό ενός προσώπου θυσιάζουμε τα ουσιώδη για την πυροπροστασία της χώρας;
• Ταξίδευε άραγε με σημαία ευκαιρίας ως σήμερα ;(ημ. λήξης;)
Στην εκτέλεση καθήκοντος θεωρώ ότι δεν διαχειριζόμαστε εξουσία.
Πρέπει να διαχειριζόμαστε μόνον την ευθύνη.
Οι Διοικούντες έχουν την ιστορική ευθύνη, για τη διαχείριση της τύχης αυτού του τόπου και του ΠΣ κατ΄ αντιστοιχία.
Η δημιουργία συνθηκών κοινωνικού αυτοματισμού είναι το ζητούμενο απ΄την
προπαγανδιστική φιλολογία της σημερινής «διοίκησης» της «σοσιαλδημοκρατίας».
Τις αστικές(κοινωνικές) επαναστάσεις τις προκάλεσαν συνήθως τριών ειδών αιτήματα: για Περισσότερη Ελευθερία, για καλύτερη Πατρίδα και για λιγότερους φόρους.

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε σε όλα τα επίπεδα και να εμποδίσουμε τα συνεχόμενα λάθη. Έχουμε δικαίωμα να ζούμε στην πατρίδα μας με αξιοπρέπεια.
Οφείλουμε να το πετύχουμε γιατί είμαστε Έλληνες!

Ο ιδανικός κόσμος είναι να ζεις στη πατρίδα σου, πλάι στους τάφους των προγόνων σου, να προσπαθείς για το καλύτερο χωρίς να φοβάσαι τη καταδίκη από τους νεκρούς και τους αγέννητους όπως λέει και ο Παλαμάς, να τιμάς την ιστορία και τα ήθη του τόπου σου, γιατί εσύ έχεις!
Έχεις και ιστορία και παρελθόν και πολιτισμό, έχεις και τους τάφους των ηρώων σου και των προγόνων σου.

Αυτοί που δεν έχουν είναι που θέλησαν να τα καταστρέψουν όλα αυτά και αυτοί που πούλησαν τη ψυχή τους, είναι οι συμπατριώτες μας που τους βοηθάνε να το καταφέρουν.